Test
27.07.2024
Kliknite a pozrite si Hit na dnes!Kliknite a pozrite si Hit na tento týždeň!Klknite a pozrite si Hit na tento mesiac!Kliknite a pozrite si Hit na tento rok!Nachádzate sa na stránkach www.tourist-channel.sk v slovenskom jazyku!Nachádzate sa na stránkach www.tourist-channel.sk v slovenskom jazyku!Stránky www.tourist-channel.sk v anglickom jazyku!Stránky www.tourist-channel.sk v anglickom jazyku!

Folklór na Slovensku a Česku

 




Pravidelné podujatia na Slovensku


  [ pridané: 11.02.2013 ]

Pravidelné podujatia na Slovensku
Organizované podujatia na Slovensku v abecednom poradí.
Art film (jún)
Trenčiansky kraj Okres Trenčín Trenčianske Teplice
Podobne ako väčšina veľkých kúpeľov na svete aj Trenčianske Teplice majú filmový festival pod názvom Art film.
Bartolomejský jarmok (august)
Trenčiansky kraj Okres Ilava Ilava
Tradičný Bartolomejský jarmok v Ilave je oslavou konca leta, bohatej úrody a Sv. Bartolomeja, na ktorého sviatok jarmok pripadá.
Bažant Pohoda (júl)
Trenčiansky kraj Okres Trenčín Trenčín
Hudobný festival Bažant Pohoda, ktorý sa každoročne organizuje v Trenčíne, je najväčším hudobným festivalom pod holým nebom na Slovensku a patrí k najväčším aj v strednej Európe.
Bienále ilustrácií Bratislava - BIB (každý nepárny rok na jeseň)
Bratislavský kraj Okres Bratislava Bratislava
Bienále ilustrácií je najväčšou súťažnou výstavou originálov ilustrácií detskej a mládežníckej literatúry a patrí k najväčším svojho druhu na svete.
Bratislavské hudobné slávnosti - BHS (november/december)
Bratislavský kraj Okres Bratislava Bratislava
Bratislavské hudobné slávnosti sú najvýznamnejší a najprestížnejší medzinárodný festival na Slovensku s dlhoročnou tradíciou (1964). Od roku 1973 sú BHS jediným slovenským reprezentantom v Európskej asociácii festivalov EFA so sídlom v Bruseli.
Bratislavské jazzové dni - BJD (október)
Bratislavský kraj Okres Bratislava Bratislava
Medzinárodný džezový festival BJD je jedným z najväčších podujatí svojho druhu v strednej Európe. Pravidelne sa ho zúčastňujú najznámejšie džezové hviezdy.
Bratislavské vianočné trhy (november, december)
Bratislavský kraj Okres Bratislava Bratislava
Už tradične v decembri Hlavné a Františkánske námestie v Bratislave ožijú čarovnou atmosférou Vianoc. Najkrajšia časť mesta rozvoniava rôznymi dobrotami a rozozvučí sa vianočnými koledami. Zaplní sa množstvom ľudí a dobrou náladou.
Divadelná Nitra (september)
Nitriansky kraj Okres Nitra Nitra
Medzinárodný divadelný festival v Nitre s prezentáciou najlepších diel uplynulej divadelnej sezóny slovenských a českých súborov, ale aj ukážkou inscenácií rôznych európskych telies. Ide o najväčšiu prehliadku dramatického umenia na Slovensku.
Dni mesta Rožňava (február)
Košický kraj Okres Rožňava Rožňava
Kultúrny program, aký ponúkajú symbolické narodeniny Rožňavy, je možné absolvovať len na podujatí, akým sú oslavy Dní mesta Rožňava.
Dni sv. Huberta (september)
Banskobystrický kraj Okres Banská Štiavnica Svätý Anton
Celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni sv. Huberta vo Svätom Antone sú zdrojom poučenia i zábavy pre všetkých milovníkov prírody i poľovníctva z celého Slovenska i zahraničia.
Dobrofest Trnava (jún)
Trnavský kraj Okres Trnava Trnava


Info:
         e-mail: trade@ba.psg.sk
         tel.: 00421-903447629, 00421-650340155
   
Atrakcie
      
E-mailujte nám
 
domov

hore